Vi har set nærmere på de 10 dyreste biler i verden, med fokus på købsprisen i handlen. Du kan blive klogere på de dyreste modeller og se verdens dyreste bil her.

Vi har valgt at se bort fra gammeldags modeller som fx. Ferrari 250 GTO årgang 1962, der er blevet solgt til 285 millioner kroner. Den pris er havnet så højt, fordi den har en særlig værdi. Vores liste er med fokus på bilpriserne på nye biler.

Hvad er verdens dyreste bil

Verdens dyreste bil, den bil solgt til den højeste pris, er det Bugatti La Voiture Noire, der blev solgt for 123,7 millioner kroner i 2019.

Top 10 dyreste biler

10. McLaren P1 – 5.445.840 DKK
Det var også Mclaren der i 90’erne byggede den vanvittige Mclaren F1, der dengang blev kåret som verdens hurtigste serieproducerede bil. Motorrummet på F1’eren var belagt med guld, fordi guld er det bedste materiale til at lede varme væk. Der var heller ikke sparet på noget, da de i 2012 præsenterede den nye Mclaren P1, der er spækket med den nyeste teknologi fra formel 1 banerne rundt om i verden.

9. Zenvo ST1 – 6.532.256 DKK 

Det danske mærke Zenvo, fik i 2009 fremstillet sportsvognen Zenvo ST1, som de hævder udelukkende er et resultat af dansk design. Det er dog ikke kun det ydre der udstråler brutalitet, for det gør dens 7 liters V8 motor også. Zenvo ST1 er målt til at have en topfart på 375 km/t, og er resultatet af et samarbejde mellem Jesper Jensen og Troels Vollertsen. Den har fået en lunken modtagelse af journalisterne, og brød uheldigvis i brand under en testkørsel på det britiske motorprogram Top Gear.

8. Maybach Landaulet – 7.074.195 DKK

Maybach er kendt for deres store luksuriøse biler. Hvis man er den magelige type og har pengepungen i orden, er Maybach Landaulet den oplagte bil. Her kan udsigten nydes fra bagsædet uden at man skal føle sig generet af chaufføren som der selvfølgelig er afskærmet til. Landaulet er en type karosseri der minder om en limousine, men er åben bagtil så diverse statsledere kan vinke fra den åbne vogn.

7. Koenigsegg Agera R – 8.702.921 DKK

Den svenske superbil Agera fra Koenigsegg, er en imponerende fartdjævel, som blev udnævnt til “Hypercar of the year 2010” af britiske Top Gear magazine. Den er drevet af en 5 liters, tvillingeturbo V8 motor, som producerer 910 vanvittige hestekræfter. Karosseriet er desuden lavet af carbon og kevlar, de stærkeste og letteste materialer man kan opdrive. En smart detalje er, at man kan tage taget af og gemme det under motorhjelmen.

6. Lamborghini Reventon – 8.757.732 DKK

Lamborghini siger at de har designet Reventon med inspiration fra lynhurtige jetjagere. Dens smukke karosseri er da også nok til at få enhver til at måbe over dens skønhed. Det skal også siges at den er blevet målt til over 355 Km/t.

Se også: Verdens dyreste vine

5. Aston Martin One-77 – 9.791.920 DKK

Denne britiske Aston Martin ville have gjort James Bond stolt som en pave, på grund af det stilfulde design. Denne lille, frække 2-dørs coupés karrosseri er blevet udformet i hånden, og er udstyret med en kæmpemæssig 7,3 – V12 motor, med 750 hestekræfter. Der er kun produceret 77 stk., deraf navnet One-77.

4. SSC Tuatara – 12.000.000 DKK

SSC Tuatara er for nylig blevet kåret til verdens hurtigste bil, med en tophastighed på 508,73 km/t og der forventes at blive produceret 100 styks af superbilen. Det er naturligvis dyrt at køre i verdens hurtigste bil og den forventes at koste fra 1,9 millioner dollars eller omkring 12 millioner kroner.

Fartrekorden blev sat i efteråret 2020 af racerkøreren Oliver Webb og vippede Bugatti Chiron af pinden, som den hurtigste bil i verden.

3. Bugatti Veyron Legend Meo Constantini – 15.237.444 DKK

Det er faktisk tyskerne fra Volkswagen der står bag Bugatti og dermed Veyron, men det voldsomme sydlandske temperament er helt absolut vedligeholdt alligevel. Veyron er den absolut hurtigste lovlige, serieproducerede gadebil i historien. Meo Constantini versionen er kun lavet i 3 eksemplarer, og det er der en grund til. Den er en hyldest til Bugatti-legenden Bartolomeo Constantini, og er fuldstændigt dækket i de dyreste og fineste materialer overalt.

2. W Motors Lykan Hypersport – 18.502.632 DKK

W motors er en superbilsfabrikant som er baseret i Libanon, og det er den første arabiske producent af superbiler. Som vi ved så elsker araberne smykker og ædelstene, og dette er da også den første bil nogensinde der har diamanter i forlygterne. Kunden kan naturligvis selv vælge, hvilke diamanter og rubiner der skal sidde i bilen. Den kan dog også andet end at se flot ud, for den når fra 0 til 100 Km/t. på kun 2,8 sekunder.

Verdens dyreste bil

Vinderen af æren som verdens dyreste bil tilfalder Veneno modellen fra Lamborghini, selvom prisen helt sikkert bliver slået med tiden.

1. Lamborghini Veneno – 21.767.976 DKK

Lamborghinis flagskib “Veneno” er baseret på Lamborghini Aventador, bare meget vildere. Den blev bygget i 3 eksemplarer, en hvid, en rød og en grøn som repræsenterer farverne i det Italienske flag.

Navnet betyder “gift” på portugisisk og spansk, og den blev lavet for at fejre Lamborghinis 50 års jubilæum. Designet er yderst smukt og aggressivt på samme tid, og er udformet for at opnå den maksimale aerodynamik.

Se også: Top 10 over verdens hurtigste mænd

Det er vigtigt at understrege at top 10 lister er dynamiske og hurtigt kan ændre sig. Vi vil forsøge at holde den opdateret. 

Toplister som denne kan opgøres på flere forskellige måder. Vi har valgt at lave den ud fra priser i handlen. Hvis man medtager “specialudgaver” der kun bliver produceret i fåtal, har Koenigsegg netop nu en af de dyreste modeller til omkring 40 millioner kroner.