Langt de fleste mennesker bliver ikke over 2 meter høje. Gennemsnitshøjden for mænd i Danmark er omkring 1 meter og 80 centimeter, mens kvinderne er en del lavere. Der er dog nogle mennesker, som vokser sig nærmest ufatteligt høje.

Disse mennesker lever oftest et lidt besværligt liv, fordi vores samfund ikke er indrettet til meget høje mennesker. Derudover bliver de allerhøjeste som regel ikke særligt gamle, fordi deres hjerter ikke kan pumpe blod nok rundt i deres lange krop.

Det er altid interessant at være verdens bedste, højeste, længste, største, eller måske verdens mindste. Vi har derfor lavet en top 10 med de 10 højeste mænd i verden.

 

Top 10 over verdens højeste mænd

10. Vikas Uppal  2.49 meter

9. Don Koehler  2.49 meter

8. Bernard Coyne 2.49 meter

7. Sultan Kösen 2.51 meter

6. Edouard Beaupré 2.51 meter

5. Väinö Myllyrinne 2.51 meter

4. Leonid Stadnyk 2.57 meter

3. John F. Carroll 2.64 meter

2. John Rogan 2.67 meter

1. Robert Wadlow 2.72 meter

Disse 10 mænd, er nærmest helt ufatteligt høje. Det er interessant at bemærke at der er lang afstand fra nummer 10 til nummer 1 – hele 23 centimeter – hvilket er rimeligt meget når det handler om højde. Ingen af de 10 højeste mænd blev særligt gamle, nogen af dem døde mens de var unge, mens andre blev i slutningen af 50’erne.

Den højeste nulevende mand er nummer 7 på listen Sultan Kösen, som er registreret som højeste nulevende person i Guiness rekordbog.

 

Se også: Top 10 højeste bygninger i verden

 

Verdens højeste mand; Robert Wadlow

Der går historier om mænd der er endnu højere end Robert Wadlow, der er nummer et på listen ovenover. Men ingen af disse historier har kunnet blive bekræftet, og derfor er Robert Wadlow den højeste mand, der nogensinde har levet. Han er i hvert fald den højeste mand man nogensinde har målt.

Robert Wadlow var en mand på 272 centimeter, han var slank af bygning, men vejede alligevel 199 kg! Hans høje vægt hænger selvfølgelig sammen med hans højde, men er alligevel tankevækkende. Han blev født i 1918, og døde 22 år gammen i år 1940.

Hans krop og indre organer kunne ikke klare den vanvittige højde, derfor døde han så relativt ung. Han var dog en populær mand mens han levede, hvilket kom til syne da der kom 40.000 gæster til hans begravelse, som alle sammen ville udtrykke deres sorg over at verdens højeste mand nogensinde var død. Hans højde er så ufattelig, at han er lige så høj som en Afrikansk elefant, der typisk måler omkring 2,8 meter over skuldrene.

 

Se også: Top 10 hurtigste mænd