Prestigen er stor blandt fodboldspillere, der dyster om alt fra topscorertitler, høje lønninger og de største turneringer.

Handlerne har efterhånden taget overhånd i manges øjne og spillerne bliver nu handlet til uhyrlige summer. Det er derfor ikke overraskende at mange på top 10 listen over de dyreste fodboldspillere, er handler der er sket inden for de senere år.

Luis Figo og Zinedine Zidane var to af de spillere der startede tendensen og derfor er det fuldt fortjent de fortsat indgår på listen. Spørgsmålet er bare hvor lang tid deres topplaceringer holder?

Verdens 10 dyreste fodboldspillere

Alle de største fodboldhandler er så store, at mange klubber, ledere og præsidenter prøver at lægge låg på det korrekte beløb. Ikke desto mindre, er der ingen tvivl om at Neymar aktuelt er verdens dyreste fodboldspiller, efter PSG brugte ca. 1,66 milliarder kroner på at købe ham fri af FC Barcelona.

1. Neymar – 222 millioner euro (1,66 mia kr.) – fra Barcelona til PSG

2. Kylian Mbappe – 135 millioner euro (1 mia kr.) – fra Monaco til PSG

3. Joao Felix – 126 millioner euro (950 mio kr.) – fra Benfica til Atletico Madrid

4/5. Philippe Coutinho – 120 millioner euro (900 mio kr.) – fra Liverpool til Barcelona

4/5. Antoine Griezmann – 120 millioner euro (900 mio kr.) – fra Atletico Madrid til Barcelona

6. Ousmane Dembele – 105 millioner euro (788 mio kr.) – fra Dortmund til Barcelona

7. Paul Pogba – 102 millioner euro – (762 mio kr.) – fra Juventus til Manchester United

8. Eden Hazard – 100 millioner euro (750 mio kr.) – fra Chelsea til Real Madrid

9. Cristiano Ronaldo – 94 millioner euro (700 mio kr.) – fra Manchester United til Real Madrid

10. Gareth Bale – 91 millioner euro (680 mio kr.) – fra Tottenham til Real Madrid

Mange medier har snakket om 100 millioner euro for Bale, men det er siden blevet afkræftet fra Real-præsidenten. Det korrekte beløb på 91 millioner euro, har tidligere indbragt ham en 2. plads, men efter spillerpriserne er eksploderet er det kun lige nok til en placering i top 10.

Når man lægger alle omkostninger og tillæg sammen, er der bred enighed om at disse ti spillerhandler rangerer som de 10 dyreste i fodboldverdenen.

Barcelona, PSG og Real Madrid dominerer listen

Der er ingen tvivl om at de tre klubber er dem der dominerer listen, som købere på nærmest alle handlerne. Det fortæller en klar historie om, at de naturligvis er blandt de bedste i verden, med mange penge og attraktive klubber, for de bedste spillere i verden.

Men det fortæller bestemt også en historie om klubber, der har været med til at skrue købspriserne op på et vanvittigt niveau, der nu er vanskeligt at få ned på et mere fornuftigt niveau. Standarden er ligesom sat.

Sidst opdateret 10. marts 2020