Vin er en ældgammel drik, som bliver produceret på enten røde eller hvide vindruer. Der er kæmpemæssig forskel på en dyr vin, og på en billig vin.

De dyreste vine kan koste ufatteligt mange penge, og bliver købt af nogle seriøse vinkendere rundt omkring i verden. Men hvad er verdens dyreste vin? Der er flere forskellige måder at opgøre verdens dyreste flaske vin.

Enten kan man opgøre det i den dyreste flaske nogensinde, eller i gennemsnitspris for en bestemt flaske vin. Hvis der f.eks. er blevet solgt 6 flasker af en vin, er det således enkeltstyksprisen der tæller.

Top 10 over verdens dyreste vine

Verdens-top10.dk giver dig her en liste med de 10 dyreste vine i verden, bedømt på gennemsnitsprisen:

  1. Henri Jayer Richebourg Grand Cru – 100.000kr. flasken.
  2. Domaine de la Romanée-Conti, Romaneée-Conti Grand Cru – 75.000kr. flasken.
  3. Egon Müller-Scharzhof Scharzhofberger Riesling Trockenbeerenauslese – 38.000kr.
  4. Henri Jayer Cros Parantoux, Vosne-Romanée Premier Cru – 35.000kr. flasken
  5. Domaine Leflaive Montrachet Grand Cru – 30.000kr. flasken.
  6. Joh. Jos. Prüm Riesling Wehlener Sonnenuhr Trockenbeerenauslese – 28.000kr.
  7. Domaine de la Romanée-Conti Montrachet Grand Cru – 27.000kr. flasken.
  8. Domaine Georges & Christophe Roumier Musigny Grand Cru – 26.000 kr. flasken.
  9. Domaine Leroy Musigny Grand Cru – 26.000kr. flasken
  10. Henri Jayer Vosne-Romanee – 24.000kr. flasken.

 

Vinene bliver produceret eller solgt den dag i dag, og priserne er således gennemsnitspriser for flaskerne, når de sælges hvert år. Fælles for alle vinene er, at de produceres i meget begrænsede mængder. Typisk et par hundreder kasser på årsbasis.

Den dyreste vin: Pinot Noir

Den dyreste vin på listen er en pinot noir, som er produceret af mr. Pinot noir, franskmanden Henri Jayer. Henri Jayer har også vin nummer 4 og 10 på listen. Vinene er dog ikke de dyreste solgt nogensinde.

Det er derimod en Cabernet Sauvignon, der blev solgt for lidt under en million, for én enkelt flaske. Vinen blev ikke solgt på auktion, men derimod direkte fra producenten. Den dyreste vin solgt på auktion er derimod en vin, der blev produceret i 1787.

Den blev solgt for lidt over en million, primært fordi den var produceret af den tidligere amerikanske præsident, Thomas Jefferson. Og vinen? – den kan ikke engang drikkes, da de fleste vine bliver udrikkelige efter 50 år.