Danskere er en af de folkefærd der drikker mest kaffe. Det viser flere undersøgelser og statistikker, hvor de skandinaviske lande er godt repræsenteret.

De mange kaffeglade danskere giver en stor interesse for kaffe generelt og derfor har Verdens-top10.dk valgt at se nærmere på verdens dyreste kaffe. Navnet er Luwak Coffee og stammer fra Indonesien. I vores top 10 over dyre kaffevarianter er det specielt de sydamerikanske lande der præger billedet.

Du kan læse meget mere om verdens dyreste kaffe, Luwak coffee, og de 9 andre på listen nedenfor. 

Top 10 over dyreste kaffe

Der findes mange eksklusive og dyre kaffe arter i hele verdenen. Oprindelsen og fremgangsmåden på verdens 10 dyreste kaffe er vildt forskelligt. Her er et lille overblik.

  1. Luwak coffee fra Indonesien er verdens dyreste kaffe. Man skal betale omkring 900 kr. pr. 500 g. for den. Kaffebønnerne bliver spist af demerdyret. Efter den har været igennem fordøjelsessystemet – kaffebærerne er ganske enkelt høstet fra dyrets afføring.Der breder sig en kraftig smag af den herligste kaffe i munden. Det smager forskelligt forrest og bagerst i munden, og indtrykkene ændrer sig konstant. Mens alle smagsløg er på overarbejde, sænker roen sig i hjerne og krop. Mysteriet er løst, og forklaringen på den tordnende høje pris er fundet. Kopi Luwak smager fortryllende.
  2. Hacienda La Esmeralda bliver dyrket i Panama i skyggen af Guava træer i Hacienda LaEsmerald. Kaffen er kendt for sin krydende smag og aroma. Den koster 590 kr. for 500g og er dermed verdens næst dyreste kaffe.
  3. St. Helena Coffee er en kaffe der kommer fra øen St. Helena der ligger ude i den afrikanske kyst. Kaffen er kendt for sin krydrende smag. Denne an købes for 445 kr. pr. 500g.
  4. El Injerto kaffen kommer fra Guatemala. Den dyrkes u Huehuetenango regionen. En af de mest foretrukne kaffebønner i verdenen. For 285 kr. får man 500 g. Og er dermed på 4. plads sammen med Fazenda Santa Ines kaffen.
  5. Fazenda Santa Ines fra Minas Gerais i Brasilien er en højt vuderet kaffe. 500g af denne kostbare kaffe koster 285 kr.
  6. Blue Mountain Coffee dyrkes på Blue Mountain i Jamaica. Kaffen er berømt for sind milde smag og manglen på bitterhed. For 500g betaler man 275 kr.
  7. Los Planes Coffee dyrkes i Citala, El salvador. Los Planes kaffe er den bedste kommercielt dyrkede kaffe i El Salvador. Kaffen er blevet den mest foretrukne mærke fra Citala område i El Salvador. Du kan nyde denne kaffe for 225 kr. pr. 500 gram.
  8. Hawaiian Kona Coffee: Denne kaffe er meget populær hos kaffeelskere. Hawaiis ensartede klima og jordbund danner den unikke og specielle smag på kaffen. 500g koster 190 kr.
  9. Rwanda Blue Burbon stammer fra Rwanda. Bønnens karakteristiske smag gjorde den så velkendt. Prisen for 500g er 135 kr.
  10. Coffee Yauco Selecto AA kommer fra Puerto Rico. Den er berømt for sin fremragende men milde smag. Prisen for 500g er 135 kr.

 

Du kan naturligvis også bare købe de varianter der findes i supermarkedet, hvor du typisk giver 40-50 kr. pr. 500g. Omend det altid er rigtig sjovt at afprøve forskellige smagsvarianter, indtil man finder sin favorit.