Øl er ved at komme på mode igen, og har de sidste 5-6 år for alvor taget plads i danskernes bevidsthed. Der bliver ikke bare drukket pilsnere i bevidstløse mængder, nu bliver der også drukket specialøl fra de danske mikrobryggerier.

Derudover er der en stor import at f.eks. belgiske trappister, som har nogle helt andre smagsnuancer end de klassiske danske øl. Det er blevet meget populært, fordi det faktisk fungerer rigtigt godt til maden, til en fodboldkamp eller til et cafebesøg. Øl kan bruges til alle lejligheder. Der bliver brygget nogle meget dyre øl, som ikke er tilgængelige for den almindelige borgere. Her slås ølsamlere og ølkendere om flaskerne, som oftest ikke bliver produceret i noget særligt højt antal.

Det betyder at prisen bliver høj, fordi udbuddet er lavt og efterspørgslen er høj. Som Verdens-top10.dk har vi naturligvis stillet skarpt på de 10 dyreste øl i verden. Vi har lavet en god top 10 og kårer her verdens dyreste øl.I Danmark kan man også købe dyre varianter, men ikke i nærheden af verdens dyreste øl. Hvis man går ned i sin specialbutik, så kan man finde øl der kan koste op til 500 kroner for en halv liter, så er man også sikret en oplevelse ud over det sædvanlige – hvis man altså er ølelsker.

Top 10 over de dyreste øl i verden

Det er meget vanskeligt at lave en top 10 over de dyreste øl i verden, fordi der er ufatteligt mange forskellige bryggerier og forhandlere. Dertil kommer at bryggerierne hele tiden producerer nye varianter. Herunder kommer et bud på verdens 10 dyreste øl:

10. Brewdog Atlantic IPA: 180 kroner flasken

9. Tutankhamum Ale: 300 kroner flasken

8. Crown Ambassador: 450 kroner flasken

7. Samuel Adams Utopias: 600 kroner flasken

6. Carlsberg Jacobsen Vintage 3: 2000 kroner flasken

5. Carlsberg Jacobsen Vintage 1: 2880 kroner flasken

4. Brewdog’s “End of History”: 4590 kroner flasken

3. Antarctic Nail Ale: 4800 kroner flasken

2. La Vieille Bon Secourts: 7000 kroner flasken

1. Löwenbrau Beer: 50.000 kroner for en fustage

Se også: Verdens dyreste vine

Löwenbrau er verdens dyreste øl

Verdens dyreste øl der nogensinde blev solgt var fustagen fra bryggeriet Löwenbrau. Fustagen blev brygget i 1937, og var den sidste af sin slags. Derfor blev prisen så høj. Hvor de andre øl er dyre på grund af deres eksklusive kvalitet og deres relativt lave udbud, nogle øl bliver kun brygget i omkring 25 flasker om året. Derfor bliver prisen selvfølgelig høj, fordi der er mange købere på verdensplan der er ude efter de sjældne, og uhyre velsmagende øl.

Hvis du ikke har lyst til at bruge flere hundreder eller tusinder af kroner på dyre øl, findes der mange billigere varianter, med en rigtig god smag. Allevin.dk er en af de shops på nettet, med et godt udvalg af velsmagende specialøl. Alternativt er en shop som Bestofbeers.dk et godt bud på, hvor du finder de varianter du søger.