Verdens-top10.dk ser i denne artikel nærmere på top 10 jakkesæt udbydere. Vores fokus er ikke kun på mærkerne, men ligeledes de forhandlere der er eksperter på området. For ét er at søge et jakkesæt, noget andet er at finde det perfekte mærke og pasform til ens behov. Skal du snart ud at anskaffe dig et nyt sæt? Så kan du få god inspiration til hvor du skal gå hen lige her. 

Top 10

1. Herrernes Magasin

Herrernes Magasin med David K i spidsen, er efter vores mening den førende udbyder i Danmark. Det er ikke tilfældigt at han er eksperten i Go’ Morgen Danmark, når de skal snakke om herrepåklædning og jakkesæt. Se bare dette indslag i GO’ TV hvor han giver gode tips. De har deres butik på Nørregade 20 i København.

Her vil du blive mødt af super kvalificeret betjening, der vil feje benene væk under de fleste. De er rigtig skarpe og gode til at vejlede dig, så du ender nærmest altid med at finde de rette varianter.

Udvalget er stort, så der skal nok være noget for enhver mand. Vi medgiver, at de bliver rost til skyerne her, men vi kender bare ikke til andre udbydere der formår at kombinere stort udvalg, lækre mærke med en ekstremt kvalificeret service. Hvad der er vigtigt for de fleste mænd, når det rette sæt skal findes.

2. Tiger of Sweden

Tiger of Sweden er et svensk mærke, der nyder stor popularitet hos specielt mænd. De fremstiller mange tøjdele, med alt fra skjorter, til blazere, underbukser etc. Det ændrer bare ikke ved, at deres jakkesæt typisk sidder lige i skabet.

De har en pasform der klæder de fleste mænd og så har de altid et særligt stilfuldt udtryk. På den ene side får du kvalitet og et stilrent look, på den anden side har de stadig formået at fastholde den ungdommelige og smarte stil. En af vores absolutte favoritmærker her på Verdens-top10.dk.

3. Hugo Boss

Er det tyske mærke Hugo Boss kendt for én ting, er det bestemt deres jakkesæt. De er smarte og stilfulde i designet, men de koster til gengæld derefter. Med en forhistorie der går helt tilbage til 1924, er de én af de mest populære herretøjsmærker i verden.

Velkendt for den tyske kvalitet og holdbarhed, men visse varianter kan godt blive en smule kedelige og “firkantede”. Så det handler om at vælge rigtigt, for der er mange smarte modeller imellem.

4. Giorgio Armani

Giorgio Armani er et populært og anerkendt brand, der næppe kræver den helt store introduktion. Det italienske mærke er kendt for topkvalitet og design, der giver dig et smart look som mand. Et Armani jakkesæt hører bestemt ikke til blandt de billigste, da du betaler for den gode kvalitet, men kan fortsat fås til fornuftige priser. Specielt hvis du vælger at handle når der er nedsatte priser.

5. Anne Spang

Anne Spang er en af de få udbydere, der tilbyder jakkesæt til både mænd og kvinder. Deres udgangspunkt er tøj efter dine mål så de gør meget ud af at tilbyde skræddersyede jakkesæt og lignende.

Hun er reelt en skrædder, der kan fremstille det meste ud fra dine personlige mål. Det sikrer at du altid får en god pasform og føler dig veltilpas i sættet. Med en 14 dages tilfredshedsgaranti, har du rigeligt mulighed for at vurdere det efter køb.

6. Mr.

Mr. har butikker over store dele af landet og en herretøjskæde som de fleste danske mænd kender til. De er et godt sted at lede, hvis du er i byen og søger en lokal tøjforretning. Sammen med Tøjeksperten er de langt mere “brede” i deres butikker og kan derfor findes i de fleste byer.

De har for det meste kompetente ekspedienter, men de er ikke specialister på området og udvalget kan til tider være bedre, så det bliver ikke til mere end en 6. plads. Vi mener kort sagt ikke et besøg i Mr. og Herrernes Magasin kan sammenlignes med hinanden.

7. Lindbergh

Lindbergh er et cool mærke, der altid vil give et smart og sejr look til dig som mand. Det samme gælder ligeledes for deres jakkesæt. I Danmark bliver mærket forhandlet hos Wagner og Tøjeksperten, hvilket leder os til listens nummer 8.

8. Tøjeksperten

Er du mest til Mr. eller Tøjeksperten? Vi hører gerne din mening, for det har bestemt været svært at tage en beslutning. Tøjeksperten har tæt på 100 fysiske butikker på landsplan og der er helt sikkert en i nærheden af dig.

Det er deres klare styrke som udbyder. De er selv i landets mindre byer, så hvis du søger en lokal tøjforretning, vil de kunne hjælpe dig. De forhandler mange af de mest populære mærker på markedet, så der bør være noget for de fleste.

9. Matinique

De fleste danskere vi har snakket med tror fejlagtigt at Matinique er et udenlandsk mærke. Frankrig og Italien er de populære bud. Men Matinique er pæredansk og startet af Niels Martinsen i København, 1973. Fokus var på at skabe moderne og komfortabelt herretøj, hvilket er lykkedes til perfektion.

De er i hvert fald blevet et internationalt brand og deres jakkesæt er meget populære, ikke bare i Danmark. Et godt valg hvis du gerne vil have et sæt, der skiller sig en smule ud.

10. Jardex

Jardex har en webshop og tre butikker i henholdsvis Lyngby, Rødovre og Roskilde. En udbyder med særligt fokus på herretøj og dertilhørende jakker, slips, blazere etc. De har eksisteret siden 1985 og har altid et særligt fokus på moderigtigt tøj, så det er hvad du finder i sortimentet.

Hvad er din favorit?

Har du selv en personlig favorit eller en udbyder du altid benytter? Du er velkommen til at kontakte os, for at give dit besyv med. Vi er altid åbne for feedback og ændringer i toplisten er ikke udelukket. Vi overvejede at lave en boblerliste med 1-2 kanditater, der ikke klarede cuttet, men det kan være den kommer senere.