For langt de fleste danskere handler dagligdagen om at nyde de ting man har. Man arbejder 5 dage om ugen, typisk fra 8-16, og så holder man ellers fri i weekenden. Weekenderne bliver som regel brugt på havearbejde, middag med vennepar eller måske en tur i zoo med børnene.

Når måneden er ved at være overstået, så er kontoen også ved at være tom, og man glæder sig til at der kommer en ny lønseddel, som kan forsøde tilværelsen lidt igen. Der er danske personer og familie, der slet ikke har deres bekymringer i deres dagligdag. Danmarks 10 rigeste personer er nemlig gode for mange milliarder kroner og vi har lavet en topliste over disse. 

Deres formuer er så store, at man nærmest ikke kan bruge alle pengene på et helt liv – også selvom man virkelig gør sig umage. Herunder følger de 10 rigeste danskere i en topliste. Det er vigtigt at bemærke, at der findes mange metoder til at opgøre en formue på. Denne top 10 liste tager udgangspunkt i de rigeste i Danmark og indeholder derfor flere familier på listen.

Top 10 over de rigeste danskere

Toplisten over de 10 rigeste danskere ser ud som følger. Ikke overraskende er Familien Kirk Kristiansen nummer et, med baggrund i den store succes LEGO har.

  1. Familien Kirk Kristiansen (Kirkbi og Kirkbi Invest): 318 mia. kr. Formuen stammer fra LEGO-koncernen.
  2. Familien Holch Povlsen (Bestseller A/S): 83,3 mia. kr. Ejer Bestseller, en af verdens største tøjvirksomheder.
  3. Familien Clausen (Danfoss): 73,7 mia. kr. Ejer Danfoss, en global leverandør af termiske løsninger.
  4. Familien Louis-Hansen (Coloplast): 59,7 mia. kr. Ejer Coloplast, en producent af medicinske produkter.
  5. Familien Brusborg (Lintrup-Pedersen Holding): 51,6 mia. kr. Ejer Lintrup-Pedersen Holding, en investeringsvirksomhed.
  6. Hanni Toosbuy Kasprzak (Ecco Holding): 48,2 mia. kr. Ejer Ecco, en producent af sko.
  7. Bent Jensen (Linak Holding): 45,5 mia. kr. Ejer Linak, en producent af lineære aktuatorer.
  8. Niels Thorborg (Thorborg Holding): 38,9 mia. kr. Ejer Thorborg Holding, en investeringsvirksomhed.
  9. Peter Balling (Carlsberg Group): 38,6 mia. kr. Ejer en betydelig aktiepost i Carlsberg Group.
  10. Thorkild Povlsen (Bestseller A/S): 37,5 mia. kr. Ejer en betydelig aktiepost i Bestseller.

Fælles for alle de ufatteligt rige mennesker er, at de alle sammen er en del af kæmpestore virksomheder, hvor de enten har startet virksomheden selv, eller har arvet virksomheden fra deres afdøde familievirksomheder.

Den rigeste familie i Danmark

Den rigeste familie i Danmark, og derved også landets rigeste mennesker, er familien Kirk Kristiansen, som er ejer af LEGO. Det er ikke særligt overraskende, for LEGO er en kæmpemæssig virksomhed, der sælger til hele verden, og som de seneste år har oplevet et voldsomt boom i salget, særligt i de asiatiske lande.

Successen er ikke den store overraskelse med tanke på at LEGO faktisk er blevet kåret til verdens mest troværdige firma af business magasinet Forbes. Se bare denne video:

Det er selvfølgelig interessant at bemærke at den første enkeltperson der står på listen er Lars Larsen, som er ejer af JYSK. Jysk er bedst kendt som producent af dyner og puder til det danske folk. Lars Larsen startede selv virksomheden, og åbnede en enkelt butik. Herefter er det gået stærkt, og Lars Larsen har i dag åbnet butikker i det meste af verden. Fælles for alle personerne på listen er at de ikke behøver at glæde sig til den næste lønseddel.