Der er rigtig mange slankekure du kan vælge imellem, hvis du har lidt ekstra kilo på sidebenene. Faktisk er der så mange, at det kan være svært at overskue hvad de indeholder og om de overhovedet virker.

Verdens-top10.dk har derfor lavet en top 10 over bedste slankekure, med baggrund i popularitet og udbredte meninger hos danske diætister. 

Læs hvilken slankekur du bør vælge. For ét af hvad der virker bedst, noget andet er hvilke kure du vil have nemmest ved at følge.

Top 10 slankekure

Der vil altid være meget delte meninger om slankekure og de fleste eksperter vil mene at en livsstilsændring er den perfekte langsigtede løsning.

Det er bare ikke alle disse kure, der er så forenelige med en livsstilsændring og derfor bør du overveje, om det ikke er bedre at skære slips, chips, sodavand og chokolade væk. Mens du modsat drikker rigeligt med vand, spiser frugt og meget proteinrige madvarer.

Her kommer vores top 10 over slankekure.

1. Paleo kur/stenalderkost

Paleo kuren er for alvor blevet populær hos mange danskere, fordi den er baseret på meget almindelige principper. Du skal lige som stenaldermennesket. Det betyder rigelige mængder køb og gode råvarer som bær, nødder og grøntsager.

De fleste madvarer skal helst være relativ uforarbejdede og det er netop kurens styrke. For mange af de forbehandlede madvarer vi køber i supermarkedet, har store mængder, fedt, kulhydrater eller salt.

2. Atkins

Atkins og Dukan kuren (nr. 8) kan minde om hinanden til forveksling. Atkins slankuren går ud på at du skal spise store mængder fedt og protein, med teorien om at det giver en særlig mæthedsfornemmelse.

I modsætning til kulhydrater der sjældent mætter på samme måde. Atkins foreskriver en grænse på 20 gram kulhydrat om dagen, så selvom det er dejligt du må spise masser af kød, æg etc. så skal du vinkel farve til sodavand og slik.

Kornprodukter, mælk, frugt og juice er dog no-go ved denne slankekur. Bemærk at der primært tænkes på madvarer med højt stivelsesindhold. Så helt dropper frugt og grøntsager bør du ikke gøre.

3. Nupo

Nupo er fra 1980’erne og blev faktisk udviklet på Hvidovre Hospital. De fleste kender til Nupo-reklamerne og det er en meget velkendt pulverkur. Specielt fordi den har haft en god effekt på mange danskere.

Det indbringer Nupo en tredjeplads på vores top 10 over bedste slankekure. Drikkepulver er nøglen til at følge Nupo-kuren, så det skal du være indstillet på. En model der særligt egner sig for overvægtige/fede, mens gravide, børn og unge bør vælge andre veje.

4. Alli pillen

Alli er en slankepille og selvom vores personlige holdning er imod slankepiller, har den fået gode ord med på vejen af flere diætister og fedmeforsker Arne Astrup.

Pillerne kan købes på Apoteket og er med til at påvirke nedbrydelsen af fedtet i tarmen. Resultatet bliver at en del af fedtet kommer ud med afføringen.

Hvis du vælger Alli slankepillen skal du være 100 % bevidst om mulige bivirkninger og hvordan du får den optimale effekt.

5. LCHF

LCHF er en forkortelse for Low Carb High Fat og det beskriver vel kuren ret detaljeret. Du skal spise få kulhydrater og mere fedt.

Så det er et farvel til sukker, stivelse og brød, men et goddag til kød og mejeriprodukter.

6. Slankeservices

Slankeservices er ikke en specifik kur, men der findes mange hjemmesider og services, der kan være meget behjælpelige. Det kan være med faste kostplaner, gode råd etc. Der er mange veje til Rom, men ofte vil du opleve et mere langsigtet og holdbart resultat.

7. 5:2 kuren

5:2 kuren er for dig der kan lide at faste. For i 2 dage må du ikke indtage særligt meget mad, eller hvad der svarer til 5-700 kalorier. Det er et meget lavt niveau og mange anser det som en usund kurform.

Når det er sagt, tiltaler den typisk de personer, der ikke gider spekulerer over hvad de indtager i løbet af ugens andre 5 dage. Men hvis det er dig, kræver det altså du overholder faste dagene!

8. Dukan kuren

Dukan kuren består af 4 faser og der er meget delte meninger om dens langsigtede holdbarhed. For selvom den sidste faste – stabiliseringsfasen – bør vare resten af dit liv, er det ikke tilfældet for alle.

Grundprincipperne består af flere proteiner og færre kulhydrater, som det kendes fra Atkinskuren. Det er den franske læge Pierre Dukan der står bag og han har udgivet en bog om emnet.

Det “gode” ved Dukan kuren er, at du må spise så meget du vil, så længe du holder dig til kosten, der skal bestå af fjerkræ, fisk og meget magert kød. Det er nok noget der kommer til at påvirke mange mænd.

9. Pulverkur

Pulverkure er aldrig særlig naturlige og derfor er det ikke en vej vi kan anbefale. Der findes mange bedre alternativer. Når det er sagt, at nr. 3 Nupo faktisk en pulverkur, så det her er en generelt skepsis over for at gå den vej. For der findes mange af dem.

I tilfældet med Nupo, kan du godt have held med at tabe de overflødige kilo.

10. Kålsuppekuren

Kålsuppekuren vil de fleste nok forbinde med Renée Toft Simonsen. En kur baseret på kålsuppe, da det er med til at forbrænde fedt. Det er teorien bag. Den er muligvis effektiv for nogle, men det kræver at du er glad for kål og kan acceptere ekstra luft i maven.

Læs også: Top 10 over dyreste øl

Vores anbefaling: Mindre kulhydrat – mere protein

Vi mener at det er din livsstil der definerer, hvordan du ser ud. Så i stedet for at lede efter lappeløsninger eller nemme udveje, bør du fokusere på dit daglige indtag.

Meget kan gøres, ved at erstatte vand med sodavand/juice. Ved at droppe eller gå efter fedtfattige mejeriprodukter. Kombineret  med et konsekvent fokus på proteinrige madretter og råvarer, så vil du være komme langt.

I bund og grund ved alle jo godt, at slik, chips og sodavand er usund. En pose slik er ikke det der vælter læsset – det er hyppigheden.

Så overvej hvordan du kan ændre din kost, uden du behøves gå på kompromis med den lækre mad.