Vi har lavet en top 10 over feriemål i år. Få inspiration til hvor turen bør gå hen i sommerferien eller hen på vinteren. Vi har haft særligt fokus på de prisvenlige destinationer, der er til at betale.

Tjek de 10 feriemål ud og se, om der er et sted for dig. Flere forskellige behov og ønsker er imødeset i vores top 10.

10 gode og prisvenlige feriemål

1. Hamborg

Vi starter vores top 10 med to sikre vindere. Først tyske Hamborg, der ikke lyder særlig eksotisk, men virkelig er en god oplevelse. Det vil du kunne bekræfte, når du først har været der.

Reeperbahn er fyldt med stemning og oplevelser, ligesom der er gode shoppingmuligheder centralt i byen. En by der er billig at komme til og relativ billig at leve i, som udgangspunkt. Du kan vælge at tage afsted med vennerne, der skal nok være mulighed for at give den gas. Her bør I bo tæt ved Reeperbahn. Som familie kan I med fordel bo lidt derfra, medmindre I ønsker gang i den.

2. Paris

Paris er den mest romantiske destination på vores liste. Perfekt for nyforelskede par eller hvis du gerne vil forkæle kæresten/konen. Paris er bare romantik og hygge på alle måder. Paris er bestemt ikke et billigt feriemål, men hvis I kun tager afsted i 2-4 dage, vil det være til at overkomme. Det er heller ikke en by, man bør tilbringe 10-14 dage i.

Frankrigs hovedstad rummer desuden en lang række seværdigheder og gamle bygninger, skønne parker og meget mere, som gør at der er nok at give sig til for enhver.

3. Luang Prabang (Laos)

Har du været på Laos før? Ellers bør besøge Indonesiens populære område, Luang Prabang. Det kan du både gøre om sommeren eller hen på vinteren.

Omgivelserne er smukke og afslappende, priserne er fornuftige og så rummer Indonesien en stor kulturarv og spændende seværdigheder. Kulturen er så langt fra den danske, at det er en oplevelse i sig selv. En særlig god destination, hvis du/I gerne vil slappe af i fredelige omgivelser.

4. Bali

Bali er på mange måder en fantastisk destination, hvor du kan finde flybilletter fra 4.100 – 4.500 kr. retur, men herfra er det meste af rejsen relativ billigt. Du kan overnatte skønne steder for blot +/- 200 kr. pr. person og selvom måltiderne ikke er så billige som fx. Vietnam og Sri Lanka, er det væsentligt under danske standarder.

Dertil kommer muligheden for mere varierede måltider, med bl.a. smoothie bowls. Bali har både skønne strande og ø’er at tilbyde, ligesom det vrimler med smukke risterrasser du både kan opleve på cykel, scooter eller via en uforglemmelig hike i selve risterrasserne. Det kan varmt anbefales!

Hvad du vælger at gøre, er helt op til dig selv, men en af de klare fordele ved Bali er derudover, at det er varmt på andre tidspunkter end i Europa. Så en perfekt destination i foråret eller sensommeren, mens du stadig kan have den danske sommer herhjemme.

5. Podgorica

Podgorica er en by i Montenegro, et land som de færreste danskere har besøgt. Det er en skam, for det er lidt af en perle og hvis budgettet er lavt, får du meget for pengene.

Du får lidt af middelhavsstemningen, flotte landskaber og smukke bjerge. Podgorica er hovedstaden i Montenegro og du har mulighed for at lave en del ting i byen. Det er derfor et oplagt feriemål, både en forlænget weekend eller en uges tid.

6. Nepal

Nepal har en særlig betydning for mange danskere, specielt dem der allerede har besøgt landet. De fleste vil ønske sig tilbage og alene Himalaya er turen værd. I Nepal får du landskab og livserfaring for alle pengene, specielt hvis du vælger at tage på en form for vandring.

7. Jerusalem

Ikke ligefrem det mest eksotiske eller spændende sted, ved første tanke. Men Jerusalem er én af Israels perler, med en lang og interessant forhistorie. En masse sol, duft af røgelse og flotte kvarterer. Der er en helt speciel stemning og hvis byens religiøse og historiske betydning interesserer dig, kunne det være en god kulturel destination.

8. Sri Lanka

Sri Lanka er blevet et populært rejsemål og med god grund. Der er varme grader, masser af aktiviteter og du bliver tilbudt meget af det bedste fra Asien. Sri Lanka bør særligt foretrækkes, hvis du har lyst til aktiviteter, oplevelser og en anden kultur. Det er ikke stedet hvor du tager på badeferie eller for at finde fred. Så er andre destinationer på listen bedre valg.

9. York 

Hvis du er fan af middelalderen og vikingetiden, så vil byen York være et godt feriemål. I sommerperioden er vejret generelt godt og naturen flot, hvilket giver Jer gode muligheder for både at slappe af og nyde landskabet på samme tid.

I kan tage på bådture, se Tudor-palæer, museer eller tage en længere cykeltur. Mulighederne er mange og hvis du er til naturrige feriedestinationer, er York bestemt en prisvenlig mulighed.

10. Sydafrika

Sydafrika er med som den sidste destination, i vores top 10 over feriemål i år. Ikke fordi den er prisvenlig, men helt fantastisk. Du vil få en oplevelse for livet, med muligheden for at se den vilde natur, fascinerende dyr og dykke.

Der er rigtig mange muligheder og hvis du kan lide eventyr, adventure og oplevelser, er det en sand drømmedestination. Det bliver dog hurtigt rigtig dyrt, hvorfor du nok skal spare op eller låne til formålet.

Brug for et lån til ferie?

Har du brug for et lån til ferien? De fleste rejser kan ende med at blive dyre, specielt hvis du er afsted 7-14 dage. Og særligt hvis du vælger at tage på længere rejser til Asien eller Sydafrika, bør du ikke sænke budgettet for meget. Det vil blot begrænse, de ellers fantastiske oplevelser du kunne have fået.

Vores feriemål er særligt udvalgt med baggrund i steder, der efterlader et langvarigt indtryk. Det vil en badeferie til Mallorca næppe gøre. Så selvom du har brug for et lån til ferien, kan det sagtens være investeringen værd.

Du kan med fordel finde et godt lån via tjenesten Prisas.dk.

PRISAS kan give dig overblikket over de bedste lånemuligheder på nettet og gør det enkelt at sammenligne udbyderne med hinanden. Husk at indhente flere lånetilbud, så du finder det billigste tilbud. Det er ikke givet på forhånd, men afhænger af banken kreditvurdering af dig.

Samtidig bør du særligt have fokus på ÅOP når du sammenligner, for at finde den billigste udbyder. Online bankerne er blevet væsentlig mere prisvenlige end hidtil, og dermed et godt supplement til de store pengeinstitutter.

 

Vi håber du har fået inspiration til hvor ferien kan gå hen næste gang. Mulighederne er mange og hvis du leder ordentligt, skal dit budget nok komme til at passe.