Din far har helt sikkert gjort en masse for dig gennem tiderne – på den ene eller anden måde. Men hvad har du gjort for ham? Fars dag er en smuk mulighed for at vise, hvor meget du egentlig sætter pris på ham, og det kan du gøre på mange forskellige måder.

Nogle fædre har bare alt virker det som om, eller måske er du bare løbet tør for idéer? Uanset hvad har Verdens-top10.dk traditionen tro lavet en top 10 liste over gode fars dag gaveideer. Der vil være noget for enhver og vi har valgt at vælge de utraditionelle løsninger, der bliver husket. 

10 fars dag gaveideer

Fars dag falder altid på grundlovsdag og hvorfor ikke glæde ham med én af disse særprægede ideer. Han vil med sikkerhed blive glad for dem.

1. Gourmet og vin

Vin og gourmet kan begge to være store smagsoplevelser. Hvad med at invitere far på vinsmagning eller eventuelt lave noget gourmet mad? Hele familien kan samles om det og I vil ende ud med en hygge begivenhed.

2. Whisky og Cognac

Hvis din far er en rigtig alkoholkender kan du også gå over i Whisky og Cognac – her vil whskysmagning være et godt alternativ til vinsmagningen, hvor man også kan finde en rigtig god gammel cognac/whisky til din fars samling.

3. En rejse sammen med dig!

Rejsen behøver ikke at gå til den anden ende af verden, men det er måske længe siden, du sidste har været ude og se et lille stykke af verdenen sammen med den gamle. Hvorfor ikke lave om på dét?

Igen, vil det være oplagt at tage afsted en weekend med familien. Det vil være en oplagt fællesgave for mor og børn.

4. F-16 simulator

Vi mænd kan godt lide fart og spænding, så en F-16 simulator kan da virkelig give din far en flyvetur, der rykker! Ja, han får en oplevelse det sent glemmes.

5. Testkørsel af Lamborghini

Er din far mere til biler, så finder du masser af bureauer, hvor du kan testkører Lamborghinier – i en hel time! Så er der fart over feltet. Du finder gavekort til både simulatoren og testkørslen på Oplevelsesgaver.dk. De har et stort udvalg af muligheder, hvis din far skal have et adrenalinkick.

6. Smart herreur

Herreuret er en stor del af looket hos mange mænd. Det er noget fædre i alle aldre kan bære og vil blive glade for. Det er bare ikke altid nemt at finde herreure, specielt ikke hvis der er visse krav til stilen og deres design. Vi mener at Wristbuddy shoppen er et godt sted at starte, hvor de har mange smarte og moderne varianter.

7. Smartbox oplevelsegavekort

Der er generelt en masse muligheder for diverse oplevelser, og det måske være lidt svært at vælge mellem alle muligheder. Heldigvis findes Smartbox – et gavekort for oplevelser! Det kunne være et brugbart alternativ, hvis du vil give en oplevelse, men ikke ved hvad.

8. Restaurantbesøg

For lidt ekstra kvalitetstid sammen med din far, så er det en god idé med et restaurantbesøg. En oplagt mulighed til at indhente det forsømte! Du kan som giver og arrangør selv line det hele op, så rammerne er sat for en hyggelig aften med familien. Det er i sidste ende hvad fars dag handler om.

9. Cool vægpynt

Nu til et forslag du næppe havde forestillet dig på forhånd. Mange mænd har svært ved at indrette hjemmet, uanset om det er soveværelset, stuen eller kontoret. Specielt væggene kan være svære, men her er wallstickers er perfekt valg. Det er nemt at tage på og af – uden at det efterlader tegn.

Wallstickers er god vægpynt og kan findes i alverdens former, farver og motiver. På Allstickers.dk har de endda dedikeret en hel side, kun med wallstickers for mænd. Det kan være med fodbold, Pulp Fiction eller noget helt tredje.

10. Manddomsprøven

Er din far rigtig sej, eller er han måske netop det modsatte? Så kan du give ham en lille ”manddomsprøve” i form af et faldskærmsudspring eller bungee-jump. Kan det blive mere spændende?

Ja, det er lidt i tråd med et par af vores øvrige forslag. Det er bare disse ting der vil gøre størst indtryk på mange mænd, frem for nye ting til stuen eller kontoret.

Brug for penge til gaven?

Nu kan det godt være du tænker: ”okay, der er en hel masse jeg gerne vil give min far, men jeg har bare ikke pengene”. Hvis du virkelig ikke har en skilling, eller penge nok til det du specifikt har i tankerne, så kan du heldigvis låne.

Bankerne er mere tilbageholdne med forbrugslån, men online er mulighederne mange, hvor der findes en bred vifte af lånefirmaer. Her kan du låne helt op til 500.000 kr. online til lige det du ønsker.

Se også: Top 10 lånefirmaer i Danmark

Omvendt vil alle fædre kunne forstå hvis du ikke har penge, så må du bare være ekstra kreativ og lave gaven selv.