Rigdom, formuer og milliardærer – det fascinerer de fleste af os. Hvem har ikke drømt om at høre til blandt verdens allerrigeste og leve i overflod og luksus? De superrige er en eksklusiv klub forbeholdt nogle få udvalgte erhvervsmagnater, tech-visionærer og arverige.

Som så mange andre har jeg længe været besat af at følge med i, hvem der befinder sig i toppen af den globale rigdomspyramide. Over årene har jeg nydt at dykke ned i historierne om, hvordan disse personer har skabt deres formuer og imperier. For mig handler det ikke kun om de store milliardbeløb, men i høj grad også om de drivkræfter, risikovillighed og visioner, der har banet vejen for den enorme velstand.

Derfor har jeg samlet en liste over de 10 rigeste personer på nuværende tidspunkt. Mennesker hvis navne er født ind i manges bevidsthed, men hvis baggrunde og livshistorier fortjener et nærmere kig. For hvem er egentlig disse verdensstjerner inden for forretningsverdenen? Og hvordan har de formået at erobre den absolutte top?

De 10 rigeste mænd i verden

Rangering Navn Formue (mia. USD)
1 Elon Musk 232
2 Bernard Arnault 179
3 Jeff Bezos 178
4 Bill Gates 141
5 Steve Ballmer 131
6 Mark Zuckerberg 130
7 Larry Page 127
8 Larry Ellison 124
9 Gautam Adani 113,5
10 Mukesh Ambani 103

Hvad arbejder de 10 rigeste mænd i verden med?

  1. Elon Musk (232 mia. USD): Elon Musk er en sydafrikansk-født amerikansk iværksætter og forretningsmand, der er grundlægger, administrerende direktør og CTO af SpaceX; medstifter, administrerende direktør og produktarkitekt af Tesla, Inc.; grundlægger af The Boring Company; medstifter af Neuralink og OpenAI. Hans formue stammer primært fra Tesla og SpaceX.
  2. Bernard Arnault (179 mia. USD): Bernard Arnault er en fransk forretningsmand, der er formand og administrerende direktør for LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton, verdens største luksusvarekoncern. Han er kendt for sin dygtige forretningssans og sit fokus på innovation.
  3. Jeff Bezos (178 mia. USD): Jeff Bezos er en amerikansk iværksætter, der grundlagde Amazon.com i 1994, som siden er blevet verdens største online detailhandler. Han er også ejer af The Washington Post og Blue Origin, et rumfartsselskab.
  4. Bill Gates (141 mia. USD): Bill Gates er en amerikansk softwareudvikler, investor, forfatter og filantrop. Han er bedst kendt som medstifter af Microsoft. Gates er en af de mest indflydelsesrige personer i den moderne teknologiverden.
  5. Steve Ballmer (131 mia. USD): Steve Ballmer er en amerikansk forretningsmand, der var administrerende direktør for Microsoft fra 2000 til 2014. Han er kendt for sin energiske personlighed og sin dygtighed til at forhandle.
  6. Mark Zuckerberg (130 mia. USD): Mark Zuckerberg er en amerikansk mediemogul, internetentreprenør og filantrop, der medgrundlagde Facebook og er formand, administrerende direktør og majoritetsejer af virksomheden.
  7. Larry Page (127 mia. USD): Larry Page er en amerikansk computerforsker og internetentreprenør, der medgrundlagde Google med Sergey Brin. Han var administrerende direktør for Google fra 1997 til 2001 og igen fra 2011 til 2015.
  8. Larry Ellison (124 mia. USD): Larry Ellison er en amerikansk forretningsmand, softwareudvikler og investor. Han er bedst kendt som medstifter og administrerende direktør for Oracle Corporation.
  9. Gautam Adani (113,5 mia. USD): Gautam Adani er en indisk milliardær forretningsmand, der er formand for Adani Group, en multinational konglomerat, der primært er involveret i havne, logistik, energi, kul og infrastruktur.
  10. Mukesh Ambani (103 mia. USD): Mukesh Ambani er en indisk forretningsmand, formand, administrerende direktør og største aktionær i Reliance Industries, en Fortune 500-virksomhed og Indiens største private konglomerat.

Der er ingen tvivl om, at de her personer lever i komplet overflod og luksus. Men mit håb er, at denne liste har givet dig et mindre indblik i drivkræfterne og ikke mindst de interessante historier bag de store milliardformuer.

For ja, pengene er store, men vejen dertil har for de fleste været brolagt med hårdt arbejde, risikovillighed, skarpt fokus og en portion held. Personligt finder jeg det fascinerende at følge med i, hvordan verdens absolut rigeste har formet deres imperier og formuer fra bunden. Forhåbentlig har du også fået lyst til at dykke lidt dybere ned i nogle af profilerne!

Har du selv et særligt forbillede eller en yndlingshistorie blandt verdens rigeste? Så del den endelig i kommentarerne nedenfor. Der er altid plads til flere spændende fortællinger om dem, der har formet verden med deres visioner og formuer.